ANASAYFA arrow OKULUMUZ arrow Tarihçemiz
TARİHÇEMİZ | Yazdır |

Osmanlı devleti zamanında Vilayet olan Çatalca’ya, 16.yüzyılda Ünlü  Osmanlı  Vezirlerinden  Ferhat Paşa  kendi adıyla anılmak üzere tarihimizin  usta mimarı Mimar Sinan’a bir cami ve çeşme yaptırmıştır.Cami ve çeşmenin bulunduğu  mahallenin adı Ferhatpaşa olarak günümüze kadar gelmiştir. Okulumuz bu mahallede olduğu için adını Ferhatpaşa olarak almıştır.

Okulumuz 1923 yılında Cumhuriyet’in İlanı ile beraber eğitim ve öğretime başlamıştır. Okulun  ilk binası ahşap olarak yapılmıştır. Bahçenin ön tarafında zemin dâhil iki katlı, yanda iki merdivenle balkona çıkılıp giriş kapısına gelindiği eski mimari stillere güzel bir örnek teşkil ediyordu. Okulun bu ilk halini gösteren ve günümüze ulaşan bir fotoğraf bulunmaktadır.

Image

Zamanla ihtiyaca cevap veremediği için 1960-1961 Öğretim Yılından itibaren on iki dersliği ve iki idareci odası olan yeni bir okul binası yapılarak eğitim ve öğretime devam edilmiştir.1993-1994 Öğretim Yılından itibaren İlkokul düzeyindeki eğitim ve öğretimimiz İlköğretim Okulu olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Image

Mevcut ihtiyaca cevap veremediği için Kasım 2005 tarihinden itibaren eski okul binamızın yıkılmasına başlanmıştır.Yeni binamız yapılana kadar Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nda eğitim ve öğretime devam edilmiştir.
Yeni binamızda eğitim-öğretime  Eylül 2006 tarihinde başlanmıştır.Yeni binamızda 2 Fen Laboratuarı, 1 Bilgi Teknolojisi Sınıfı, 1 Çok Amaçlı Salon1 Anasınıfı, mutfak, 25 derslik bulunmaktadır.Derslik sayımız yetersiz olduğu için kat aralarındaki koridorlar pimapen ile bölünerek 2 sınıf ve rehberlik servisi odası yapılmıştır.

84 Anasınıfı, 766 İlkokul, 639 da ortaokul olmak üzere toplam 1415 öğrencimiz bulunmaktadır.

Okulumuz   bir müdür, 2 müdür yardımcısı, 22 sınıf öğretmeni, 4 Türkçe Öğretmeni, 4 Fen Bilgisi Öğretmeni, 4 Matematik Öğretmeni, 3 Sosyal Bilgiler Öğretmeni, 4 İngilizce Öğretmeni, 1 Teknoloji Tasarım Öğretmeni, 1 Görsel Sanatlar Öğretmeni, 1 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, 1 Müzik Öğretmeni, 2 Rehber Öğretmen, 1 Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, 1 Beden Eğitimi Öğretmeni, 2 Anasınıfı Öğretmeni olmak üzere toplam 51 öğretmen ile  eğitim ve öğretime   devam etmektedir. 1 Anasınıfı öğretmeni de okulumuzda ücretli olarak görev yapmaktadır. Okulumuzda 5 yardımcı hizmetler perdoneli görev yapmakta olup bunlardan ikisinin ücreti okul aile birliği tarafından karşılanmaktadır.

Okulumuz ilçemizin eğitim ve öğretim başta olmak üzere hemen her alanda öncü ve güçlü bir eğitim kurumudur. İlçemizde yapılan her türlü sosyal, kültürel ve spor etkinliklerine katılmakta ve genellikle ilk dereceleri almaktadır. İl çapında yapılan etkinliklerde de dereceler almaktadır. 2004-2005 eğitim-öğretim yılında 55 öğrencimiz Anadolu Lisesi’ni 6 öğrencimiz Fen Lisesi’ni kazanmıştır. 2005-2006 öğretim yılında mezun olan 114 öğrencimizden 53’ü çeşitli Anadolu Liselerini kazanmıştır.2006-2007 öğretim yılında mezun olan 124 öğrencimizin  52’sinin  çeşitli Anadolu liselerini kazanması bunun en büyük kanıtıdır.2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılında mezun olan 163 öğrencimizden 3'ünün Fen Lisesini, 50 tanesinin de Anadolu Lisesini kazanması başarımızın devam ettiğini göstermektedir.

Öğrencilerimizi geleceğe daha iyi hazırlayacak ve eğitim kalitemizi artıracak her türlü imkânlardan faydalanılmaktadır. Bu amaçla Okulumuzda etüt uygulaması hafta içi hergün düzenli olarak yapılmaktadır. Okulumuz her yönüyle çevrenin örnek ve başarılı bir okuludur.

Son Güncelleme ( Salı, 20 Kasım 2012 )

Fotoğraf Galerimizden

Üyelik Sistemi

Kayıp Parola?
Hesabınız yok mu? Kayıt Ol
Mezunlarımız!! Bize Ulaşın
Sistemimize üye olduktan sonra "Kullanıcı Adı" ve "Şifre"nizle "Giriş" yaparak; "Okul Forum" Bölümümüzde "Önceki Mezunlar" başlığı altında "Yeni Konu" butonu ile yeni bir mesaj yazabilir yada önceden yazılan mesajları görüntüleyerek "Cevapla" butonu ile cevap verebilirsiniz.